onsdag, november 15, 2006

Svensk alkoholpolitik – en klart originell tolkning. Hmm...???

:::::

Denna artikel har flyttat hit:

http://www.bkwine.com/sv/debatt/svensk-alkoholpolitik-en-klart-originell-tolkning-hmm/

Klicka på länken för att läsa den på BKWine Magazine!

:::::

2 kommentarer:

walden sa...

Hej!

Jag vill bara tacka er och uppmuntra till fortsatt gärning.

Era argument och empiriska bevis (framförallt från Canada) har verkat i övertygande riktning på mig.

Jag använde informationen på er sida till att göra en kortare (möjligen svårtolkad?) argumentationsanalys i frågan som jag nyligen publicerade på min blogg.

När jag gjorde den insåg jag behovet av att ha de argument och fakta jag använder koncentrerat. Så ett förslag till er är att ni på något sätt konstruerar en argumentations/fakta-samling där det mest övertygande materialet i frågan radas upp överskådligt.

För även om ert nuvarande upplägg med aktuella kommentarer är oerhört givande tror jag många i min situation (dvs. ännu ej helt övertygade) skulle uppskatta en sådan faktabank..

Men men.. keep up the good work!

Per & Britt sa...

Hej Walden,

Tack för intressanta synpunkter. Och intressant analys du gjort av situationen.

(Den läsare som ar nyfiken på vad jag menar med detta bör klicka på länken "By Walden")

En av de saker som vi tycker ar intressanta i debatten (avsaknad av debatt kanske?) ar att väldigt lite av argumentationen bygger på underbyggda fakta.

Och då är det ju intressant att se vad man kommit fram till i ett land där man faktiskt både har gjort riktiga utredningar i frågan och dels har empirisk erfarenhet av att ha, och sedan lägga ner, monopol.

Det är ju inte direkt så att svenska myndigheter (har) förutsättningslöst försökt att utreda frågan... Och inte heller verkar man ha velat titta på vad som erfarenheter säger i andra länder. Och bry sig om konsumenten kommer väl längst ner på prioritetslistan av allt.

Visst skulle det kunna vara bra att göra en sammanfattning av hela argumentationen. Kanske blir det tid till det någon gång – kanske en tidning kan komma och be om en debattartikel så blir det nog gjort...