torsdag, december 06, 2007

Hur kan det vara möjligt att sälja vin direkt hem till konsumenten i Sverige?

:::::

Denna artikel har flyttat hit:

http://www.bkwine.com/sv/debatt/hur-kan-det-vara-mojligt-att-salja-vin-direkt-hem-till-konsumenten-i-sverige/

Klicka på länken för att läsa den på BKWine Magazine!

:::::

3 kommentarer:

Per F sa...

Tanken är naturligtvis god. Men jag själv är inte intresserad av att betala lika mycket eller mer för ett vin som levereras till dörren. Då kan jag gå till bolaget själv direkt. Så jobbigt är det inte!

Leveranser som kommer vid dåliga tider, ej levereras i tid, med mera. Min erfarenhet av andra sorters hemleveranser är att det fungerar bra ibland, och mindre bra lite för ofta för att det ska kännas roligt.

Det främsta skälet för mig att handla champagne och vin på nätet är för att få tag på det billigare, eller för att det inte finns alls i Sverige!

Australian Wine Club som inte direkt diskuteras i detta blogginlägg lämnar jag till övriga box-vin drickare. Jag vill läsa på och välja mina viner själv, inte bli pådyvlad en halvintressant box i kvartalet.

Per & Britt sa...

Jag tror du missar målet lite.

Utan att argumentera för eller emot Australian Wine Club (eller Wine Finder) – vem har sagt att det kostar lika eller mer?

Och jag tror även att du missuppfattat prenumerationsmodellen. Det är inte fråga om att köpa vin i plastpåse i pappkartong (”boxviner”) utan ett urval av blandade flaskor.

Det riktigt intressanta med detta är dock inte om man kan köpa billigare eller annorlunda utan helt enkelt att det finns ett alternativ till att köpa från monopolhandeln Systembolaget.

Så vad finns det då kvar som motiverar ett fortsatt ”monopol”?

Markus sa...

Australian Wine Club säljer viner av bag-in-box kvalité och det är nog detta Per F menar. Desutom har AWC ett enormt högt påslag på sina viner.

Tramsigt!