lördag, juni 13, 2009

”Danskarna super”? De borde nog införa monopol?

:::::

Denna artikel har flyttat hit:

http://www.bkwine.com/sv/debatt/danskarna-super-de-borde-nog-infora-monopol/

Klicka på länken för att läsa den på BKWine Magazine!

:::::

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Per & Britt! Jag vill bara tacka för denna blogg. Den ger en vinkel som saknas i den allmänna debatten förd i traditionell massmedia. Jag har fått många nya kunskaper genom att läsa den och hoppas ni fortsätter skriva. Återigen: Tack! /Anders

Per and Britt sa...

Vi rodnar och tackar!
-P

Anonym sa...

Hej och tack för en mycket bra blogg. Jag har själv inte läst ovan nämnda artikel, men har några funderingar. Gäller detta den totala konsumtionen, eller är det bara det som inhandlas i affärer? För jag har besökt Köpenhamn ett flertal gånger den senaste tiden och har fått en helt annan uppfattning. Eftersom priserna är så pass låga(speciellt på sprit) så förfestas det inte på samma sätt utan större del av konsumtionen sker på krogen, till skillnad från i Sverige. Enligt mina danska vänner så dricker ungdomar på ett helt annat sätt än när dom var i samma ålder och "shots-brickor" och helrör är åter igen väldigt poppis. :)
Å andra sidan är Danmark bra mycket mer än ett dussin barer i Köpenhamn.
Stora kramar

Ad Hoc i Bulgarien sa...

Hej, hittade din blogg lite sent trots att ämnet som behandlas intressera mig mycket. Jag är också av åsikten att mängden alkohol som dricks och hur det dricks beror mer på kultur än på t.ex. pris och tillgänglighet (ja, om man inte gör alkoholen mycket dyr och mycket svårtillgänglig förstås).
Jag har varit inne på detta på min blogg där jag tittat lite på alkoholkonsumtion i Bulgarien.
http://adhocibulgarien.blogspot.com/2009/02/alkoholkonsumtion.html

Jag kan väl tillägga också att det svenska kamikadzesupandet som bulgarerna ser prov på på semesterorterna väcker mycket förundran. Man kan undra vad det är för samhälle som skapar ett sådant beteende.

Per and Britt sa...

"kamikazesupandet"...

Det var ett talande uttryck!

-P