torsdag, mars 16, 2006

45 % av svenskarna vill inte ha monopol

:::::

Denna artikel har flyttat hit:

http://www.bkwine.com/sv/debatt/45-av-svenskarna-vill-inte-ha-monopol/

Klicka på länken för att läsa den på BKWine Magazine!

:::::

2 kommentarer:

Peder sa...

Jag chatade idag med Anitra på Systembolagets hemsida. Framförallt så var det intressant att hon tycker att Vin&Sprit AB undergräver trovärdigheten i alkoholpolitiken. Något som jag försökte däremot flera gånger att få svar på men som aldrig blev besvarat var varför dom satsar så hårt på bag-in-box vin om dom inte vill ha kyldiskar för att det ökar inbjudan till spontanköp/merförsäljning. Personligen så tycker jag att bag-in-box är en uppmuntran till drickande.

/Peder
TeamWinemaster.se

Per & Britt sa...

Det här med bag-in-box och hur bra de klarar tid på hyllan är ju intressant.

Jag vill minnas att jag läste för lite sedan någon, jag tror att det var Bengt-Göran Kronstam, som argumenterade för att Systemet borde bygga om Systembutikerna så att de kunde förvara kartongvinerna bättre, dvs bygga kylutrymmen för kartongerna.

Med andra ord, man skulle behöva investera en hel del för att kunna leverera bra kartongvin. De extra kostnaderna som det skulle innebära bör man ju rimligen lägga på på priset på kartongerna. Då skulle priset på de vinerna gå upp. Redan idag så är det ju faktiskt en ganska liten skillnad i pris mellan kartong och flaska.

Om kartongvinet blev lika dyrt som flaskvinet, genom att kartongerna fick bära sina egna kostnader, skulle folk ändå köpa kartongerna, fast de inte tjänar några ören på det längre?