tisdag, maj 24, 2005

Svenska statens vingård, Domaine Rabiega, ska säljas

Den i Sverige världsberömda vingården Domaine Rabiega ska säljas. Gården är på 10 hektar och gör ett flertal olika viner. Lars Torstensson, vinmakaren, är ju känd för att experimentera friskt. Anledningen till försäljningen är att man på Vin & Sprit anser att det inte längre stämmer överens med strategin... Torstensson säger i Dagens Industri att priset ännu inte är klart men att det säkerligen kommer att vara mycket högre än när gården köptes 1986. Fast det är ju egentligen bara intressant om man vet hur många miljoner som V&S har investerat i Rabiega. Man får ju intrycket att den inte drivits på rent kommersiella villkor, i motsats till sina grannar utan statliga bengar bakom ryggen. Läs mer i DI

2 kommentarer:

Source sa...

V&S har gjort ett stort arbete och förtjänar allt beröm. Hoppas att det kommer finnas kvar en svensk koppling och att arbetet med kvalitetsviner fortsätter efter försäljningen.

Per & Britt sa...

Tja, det är väl framför allt Lars Torstensson som gjort ett stort arbete. Vin & Sprit kan väl mest ta åt sig äran för att ha gjort ett lyckat val av ansvarig. Och nu är Lars inte längre på V&S.