onsdag, augusti 03, 2005

Ett inlägg från en läsare

Ett inlägg från en läsare:

-------

Hej BKWine!

Bra att ni är kritiska till monopolet och Systembolagets hantering av vinsortimentet!

Mina frågor och synpunkter är följande:

SORTIMENTET
Varför behandlas beställningssortimentet så styvmoderligt? Varför så lite information på internet? Varför inte låta leverantörerna själva komplettera informationen på internet? Varför finns inte uppgift om leverantör och leverantörens adress, telefon, e-mail och hemsida? Varför kan man inte beställa via internet, de praktiska problemen går säkert att lösa om bara viljan finns? Varför kan man inte få fram uppgift om årgång vid sökning på internet? Man ser t.ex. inte om den nya årgången har kommit till butiken eller ej!

VINKÄLLARBUTIKER
Varför inte fler vinkällarbutiker? I Göteborg lär det komma en, men det verkar trögt! Detta är för mig en mycket viktig fråga! Tänk om det bara fanns en typ av butik för t.ex. mat, den statliga matbutiken. Jag vill ha en specialbutik för vin, nära mig, med kunnig och intresserad personal, med ett stort utbud av viner, gamla årgångar såväl som nya!

MONOPOLET
Varför inte tillåta "fri försäljning" i "specialbutiker" för vin av lite finare och dyrare snitt. Ingen tror väl att missbrukare köper vinflaskor som kostar 150 kr? Det finns alltså inget motiv för att inte tillåta sådana specialbutiker! Åldersgränsen skall givetvis kontrolleras som vanligt, annars dras tillståndet in!

Hälsningar
Ragnar Jönsson

Inga kommentarer: